English
zaloguj / zarejestruj

W wielkiej, białej przestrzeni

Michaela Grill
Into the Great White Open
Austria, Kanada 2015 / 16’
film eksperymentalny

Eksperyment Michaeli Grill porusza się, wedle słów krytyki, wzdłuż niestabilinych granic. W wielkiej, białej przestrzeni podobne jest do pokazywanego na 13. T-Mobile Nowe Horyzonty wcześniejszego filmu artystki: Lasu doświadczalnego, w którym Grill próbowała różnych form obrazowania. Tu również podejmuje podobne próby, lecz jej filmowym bohaterem stają się chmury i pokryte śniegiem lądy.

Patryk Tomiczek

Michaela Grill

Urodzona w 1971 roku w Austrii. Studiowała w Wiedniu, Glasgow i Londynie. Od 1999 roku realizuje filmy, projekty wideo, instalacje dźwiękowe i wizualizacje na żywo. Mieszka i pracuje w Wiedniu.

Wybrana filmografia

1999 o.t. (short)
2003 trans (short)
2006 Hello Again (video, short)
2012 Las doświadczalny / Forêt d’expérimentation / The Experimental Forest (short)
2015 W wielkiej, białej przestrzeni / Into the Great White Open (short)

Twórcy

reżyseria Michaela Grill
scenariusz Michaela Grill
zdjęcia Michaela Grill
montaż Michaela Grill
muzyka Philip Jeck
producent Michaela Grill
produkcja Sixpack Film
właściciel praw Sixpack Film
język no dialogue
barwa cz.-b.