English
zaloguj / zarejestruj

Embargo

Johann Lurf
Austria 2014 / 10’
film eksperymentalny
3D

W polityce tytułowy termin najczęściej odnosi się do zakazu eksportu broni do stref objętych konfliktem. W swoim filmie Johann Lurf odnosi go do obserwowanego z zewnątrz obiektu należącego do General Dynamics European Land Systems – światowego producenta amunicji i urządzeń bojowych. Kamera w niespiesznym tempie przygląda się budynkowi, który produkuje sprzęt przeznaczony do starć wojennych. Twórca przy realizacji filmu korzystał z techniki 3D.

Patryk Tomiczek

Johann Lurf

Urodzony w 1982 roku w Wiedniu. W 2002 roku rozpoczął studia na Akademii Sztuki Pięknych w Wiedniu, które ukończył w 2009 roku.



Wybrana filmografia

2003 ohne Titel / without Title (short)
2008 12 Explosionen / 12 Explosions (short)
2010 Endeavour (short)
2012 Rekonesans / Reconaissance (short)

2014 Embargo (short)

Twórcy

reżyseria Johann Lurf
scenariusz Johann Lurf
zdjęcia Johann Lurf
montaż Johann Lurf
muzyka Jung an Tagen
producent Johann Lurf
produkcja Sixpack Film
właściciel praw Sixpack Film
język no dialogue
barwa cz.-b.