English
zaloguj / zarejestruj

Twoja milcząca twarz

Seamus Harahan
Your Silent Face
Wielka Brytania 2015 / 6’
film dokumentalny

Swoją produkcję reżyser określił jako dokumentalny art film, co bardzo dobrze oddaje charakter Twojej milczącej twarzy. Harahan zderza surową, pozbawioną kolorów rzeczywistość z rytmem wesołego utworu New Order, który dociera do nas jakby z innego świata niż ten uchwycony okiem kamery.

Patryk Tomiczek

Seamus Harahan

Urodzony w 1968 roku. W 2001 roku ukończył sztuki piękne na Uniwersytecie w Ulster.  Mieszka i pracuje w Belfaście. Jego prace są pokazywane na całym świecie.

Wybrana filmografia

2000 Tessies (doc., short)
2006 Free a Bird (doc., short)
2008 Splitting in Two (doc., short)
2010 Blue Eyes (doc., short)
2015 Twoja milcząca twarz / Your Silent Face (doc., short)

Twórcy

reżyseria Seamus Harahan
scenariusz Seamus Harahan
zdjęcia Seamus Harahan
montaż Seamus Harahan
muzyka New Order
producent Seamus Harahan
produkcja Seamus Harahan
właściciel praw Gimpel Fils LTD
język no dialogue
barwa cz.-b.