English

Problem

Tomasz Wolski
Polska 2020 / 15’
Powiedz mi coś jeszcze Red Light Train

Popołudniowy spokój na jednej z ulicy zostaje zakłócony zdarzeniem, które na chwilę wytrąca kilku przechodniów z ich codziennych codziennych. Leżący na trawie człowiek staje się tytułowym problemem, nie tylko dla mieszkańców osiedla, ale i dla służb medycznych oraz policji.

Magdalena Sztorc

Tomasz Wolski

Reżyser, operator i montażysta. Członek Europejskiej Akademii Filmowej, Gildii Polskich Reżyserów Dokumentalnych oraz Polskiej Akademii Filmowej.

Filmografia

2009 Szczęściarze (short doc.)

2010 Pomału (short doc.)

2012 Pałac (doc.)

2015 Córka (short)

2020 Zwyczajny kraj (doc.)

2020 Problem (short)

Twórcy

reżyseria Tomasz Wolski
scenariusz Katarzyna Tybinka
zdjęcia Wojciech Staroń
montaż Tomasz Wolski
obsada Michał Pawlik, Magda Alexander, Piotr Grabowski, Adam Szyszkowski, Marcin Janos Krawczyk, Dorota Kuduk
producent Anna Gawlita
produkcja Kijora Film Sp. z o.o.
właściciel praw Kijora Film Sp. z o.o.
język polski
barwa kolor

Problem

Tomasz Wolski

Twoja ocena 0/5