English
zaloguj / zarejestruj

Piołun

Maria Ornaf
Bitter Herb
Polska 2019 / 16’
Ovule Sztangista

Dawniej matki, chcąc odstawić dziecko od piersi, nacierały ją naparem z piołunu, tak by dziecko poczuwszy gorzki smak, już nigdy więcej nie chciało mleka.

Magdalena Sztorc

nagrody

Koszaliński Festiwal Debiutów Filmowych "Młodzi i Film" 2019 - najlepsze zdjęcia; Festiwal Filmowy Transatlantyk 2019 - wyróżnienie specjalne

Maria Ornaf

Urodzona w 1989 roku. Absolwentka Intermediów na Akademii Sztuk Pięknych w Poznaniu, stypendystka Faculdade de Belas-Artes w Lizbonie. Obecnie studentka czwartego roku reżyserii w Szkole Filmowej w Łodzi. Dotychczas zrealizowała osiem filmów krótkometrażowych.

Filmografia

2016 Rudna (short)

2016 Rozplatanie (short)

2017 Stan lotny (short)

2017 Przedświt (short)

2017 Pół godziny dnia (short)

2017 Luna (short)

2018 Arytmia (short)

2019 Piołun (short)

Twórcy

reżyseria Maria Ornaf
scenariusz Maria Ornaf
zdjęcia Zuzanna Zachara
montaż Tomasz Kajetan Naruszewicz, Urszula Bucka
muzyka Pimon Lekler, Rafał Nowak
obsada Natalia Sikora, Wiktoria Czeczulin, Krzysztof Plewako-Szczerbiński
producent Agata Golańska
produkcja PWSFTViT
właściciel praw PWSFTViT
język polski
barwa kolor