English
zaloguj / zarejestruj

Fascinatrix

Justyna Mytnik
Polska 2018 / 18’
Dzień pierwszy Krzyżoki

Musical o uciekinierce żądnej zemsty, która przebiera się za łowczynię czarownic i przybywa do Zamku Inkwizycji.

Magdalena Sztorc

nagrody

Festiwal Spektrum 2018 - Nagroda Główna

Justyna Mytnik

Absolwentka reżyserii na PWSFTviT w Łodzi. Wcześniej ukończyła historię sztuki i literatury angielskiej na Uniwersytecie w Edynburgu. W Szkocji zajmowała się teatrem, była dyrektorką artystyczną festiwalu „Short Sweet Shock”, a jej spektakl Defunct Pig był wystawiany w Summerhall i na festiwalu Fringe. Jej filmy były wyświetlane na wielu międzynarodowych festiwalach, w tym w Clermont-Ferrand, w Rio de Janeiro czy na POFF.

Filmografia

2013 Przepływy (short)

2015 Cokolwiek się zdarzy, kocham Cię (short)

2015 #szczęście #chwilowailuzja (short, doc.)

2017 Jak zostać papieżem? (short, doc.)

2018 Fascinatrix (short)

Twórcy

reżyseria Justyna Mytnik
scenariusz Justyna Mytnik
zdjęcia Maciej Twardowski
montaż Magdalena Chowańska
muzyka Paweł Lucewicz
obsada Joanna Drozda, Maciej Musiałowski, Sebastian Łach
producent Marcin Malatyński
produkcja PWSFTViT
właściciel praw PWSFTViT
język polski
barwa kolor