English
zaloguj / zarejestruj

Norma

Agata Mianowska
Polska 2018 / 7’
Nadchodzą zimni ogrodnicy Play

Dwie młode dziewczyny próbują sprostać współczesnym kanonom piękna. Każda z nich jest inna – i na swój wyjątkowy sposób wspaniała – a jednak żadna nie czuje się dobrze we własnej skórze. Norma i jej sąsiadka różnymi metodami starają się zaakceptować siebie.

Agata Bratek

Agata Mianowska

Urodziła się w 1992 roku w Warszawie, gdzie ukończyła Liceum Plastyczne im. Wojciecha Gersona, absolwentka animacji w Szkole Filmowej w Łodzi. Zajmuje się animacją i ilustracją.

Filmografia

2013 Połów (anim., short)

2015 Po moim trupie / Over my Dead Body (anim., short)

2016 Klub seniora / Seniors’s Club (anim., short)

2016 Wióry / The Shavings (anim., short)

2018 Norma / Norma (anim., short)

Twórcy

reżyseria Agata Mianowska
scenariusz Agata Mianowska
zdjęcia Agata Mianowska
montaż Agata Mianowska
dźwięk Kacper Zamarło, Wiktoria Podolec
animacja Agata Mianowska
opracowanie plastycznie Agata Mianowska
producent Agata Golańska
produkcja Szkoła Filmowa w Łodzi
właściciel praw Szkoła Filmowa w Łodzi
język bez dialogów
barwa cz.-b.