English
zaloguj / zarejestruj

Skalpel – Switch

Wojciech A. Hoffman
Skalpel - Switch
Polska 2015 / 3’

Na ulicy małego południowoamerykańskiego miasteczka wszystkie domy są bardzo kolorowe. W pustej przestrzeni między nimi nie znajdziecie ani ludzi, ani zwierząt. Jedynym źródłem energii staje się tam animowana forma, która nawiązuje do lokalnego kolorytu i twórczości meksykańskich artystów. Teledysk zrealizowany przez Wojciecha A. Hoffmana powstał do piosenki zespołu Skalpel pt. Switch.

Joanna Ostrowska

Wojciech A. Hoffman

Adiunkt na Uniwersytecie Artystycznym w Poznaniu. Profesor wizytujący Tecnológico de Monterrey, Queretaro w Meksyku. Dyrektor Centrum Sztuki Współczesnej przy Starym Rynku w Poznaniu w Skansenie Miniatur w Pobiedziskach. Zrealizował kilkanaście teledysków, w tym m.in. dla Maximum Balloon, Skalpela, Baaby Kulki, Ścianki, Pidżamy Porno i Strachy na Lachy.

Wybrana filmografia

2001 Czarne Anioły – Ścianka (videoclip)

2001 Latający Pies – Ścianka (videoclip)

2003 Elka – Pidżama porno (videoclip)

2004 Bóg to jeden wie – Grabaż i Starchy na Lachy (vidoclip)

2015 Switch – Skalpel (videoclip)

Twórcy

reżyseria Wojciech A. Hoffman
scenariusz Wojciech A. Hoffman
zdjęcia Wojciech A. Hoffman
montaż Wojciech A. Hoffman
muzyka Skalpel
producent Marcin Cichy
produkcja PlugAudio - Marcin Cichy
barwa kolor