English
zaloguj / zarejestruj

Adaptacja

Bartosz Kruhlik
Adaptation
Polska 2016 / 25’

Adaptacja:
1. Zmiana struktury lub funkcji organizmu zwiększająca szanse przeżycia.
2. Przystosowanie się jednostki do życia w nowych warunkach lub zewnętrznego stresu.
3. Przyzwyczajanie się wzroku do widzenia w ciemności.

Agata Bratek

Bartosz Kruhlik

Urodził się w 1985 roku w Lubsku. Absolwent Wydziału Reżyserii w Szkole Filmowej w Łodzi. Jego debiut dokumentalny Jutro… otrzymał 40 nagród, a pierwszoroczne ćwiczenie fabularne http:// pojawiło się na festiwalu w Karlowych Warach w sekcji The Fresh Selection jako jeden z pięciu najbardziej obiecujących filmów studenckich. W 2013 roku otrzymał Nagrodę Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego za wybitne osiągnięcia dla studentów uczelni artystycznych.

Wybrana filmografia

2008 Jutro… / Tomorrow… (doc., short)
2010 http:// / http:// (short)
2011 Zniknięcie / Vanishing (short)
2013 Żar / The Heat (short)
2016 Adaptacja / Adaptation (short)

Twórcy

reżyseria Bartosz Kruhlik
scenariusz Bartosz Kruhlik
zdjęcia Michał Dymek
montaż Maciej Kozłowski
muzyka Andrzej Strzemżalski
obsada Michał Włodarczyk, Małgorzata Witkowska, Dariusz Siastacz
producent Marcin Malatyński, Aleksandra Przywuska, Rafał Goral
produkcja Szkoła Filmowa w Łodzi, Okomotion Film Production
właściciel praw Studio Filmowe Indeks
język polski
barwa kolor