English
zaloguj / zarejestruj

Chryzantemy

Magdalena Zambrzycka-Pukaluk
Chrysanthemums
Polska 2015 / 30’

Cztery miesiące w życiu Kingi – absolwentki polonistyki, która po ukończeniu studiów wraca do domu i chce znaleźć pracę – okazują się rewolucyjne. Jednak ani zdobycie pracy, ani życie pod jednym dachem z rodzicami nie będzie takie proste, jak oczekiwała. Prawdziwy problem pojawia się jednak wtedy, gdy wychodzi na jaw sprawa rodzinnego długu.

Agata Bratek

Magdalena Zambrzycka-Pukaluk

Absolwentka Szkoły Filmowej w Łodzi. Asystentka Macieja Dejczera przy serialu Oficer II, druga reżyserka na planie filmu Wiesława Saniewskiego Wygrany, finalistka konkursu scenariuszowego Script Pro za scenariusz Trójkąt. Od dziesięciu lat zajmuje się również edukacją filmową, pracuje z dziećmi i młodzieżą.

Wybrana filmografia

1995 Za drzwiami (doc., short)
1997 Badhead (short)
1999 Dom (doc., short)
2001 Martuś (short)
2015 Chryzantemy / Chrysanthemums (short)

Twórcy

reżyseria Magdalena Zambrzycka-Pukaluk
scenariusz Magdalena Zambrzycka-Pukaluk
zdjęcia Wojciech Todorow
montaż Witold Chomiński
muzyka Eamon Mcgrath, Adam Konieczny
obsada Anna Andrzejewska, Sara Celler-Jezierska, Hanna Śleszyńska, Krzysztof Dracz
producent Ewa Jastrzębska, Lambros Ziotas
produkcja Studio Munka – SFP, Argomedia Sp. z o.o.
właściciel praw Studio Munka – SFP
język polski
barwa kolor