English
zaloguj / zarejestruj

Niestrudzeni wędrowcy

Kalina Alabrudzińska
Restless Wanderers
Polska 2016 / 29’

Konstancja ma 40 lat, to odpowiedni wiek, by mieć męża, dziecko i może kochanka z siłowni. Ale to tylko teoria – na razie ma własny biznes, poważną słabość do kebabów i gromadkę nieznośnie szczęśliwych koleżanek. Postanawia odmienić swój los i zostać matką; tak trafia do gabinetu w banku nasienia. I wszystko byłoby dobrze, gdyby nie fakt, że nagle zaczyna układać się jej w miłości.

Agata Bratek

Kalina Alabrudzińska

Urodziła się w 1983 roku w Płocku. Uczestniczka reżyserskiego Przedszkola Filmowego i kursu reżyserii dokumentalnej w Szkole Wajdy. Obecnie studentka reżyserii filmowej w Szkole Filmowej w Łodzi. Jej filmy pokazywane były na wielu międzynarodowych festiwalach, laureatka kilku nagród filmowych.

Wybrana filmografia

2006 Latarnicy (short)
2010 Róża (short)
2013 Nieumiałek (doc., short)
2014 Lena i ja / Lena and Me (short)
2016 Niestrudzeni wędrowcy / Restless Wanderers (short)

Twórcy

reżyseria Kalina Alabrudzińska
scenariusz Kalina Alabrudzińska
zdjęcia Bartosz Świniarski
montaż Przemysław Chruścielewski
dźwięk Rafał Nowak
obsada Katarzyna Kwiatkowska, Łukasz Konopka, Anna Prus, Dobromir Dymecki, Karolina Piechota, Krzysztof Czeczot
producent Anna Małgorzata Kasińska, Marcin Malatyński
produkcja TakFilm, Szkoła Filmowa w Łodzi
właściciel praw Szkoła Filmowa w Łodzi
język polski
barwa kolor