English
zaloguj / zarejestruj

Kilka prostych słów

Anna Kazejak-Dawid
A Few Simple Words
Polska 2007 / 37’

Krystyna jest atrakcyjną, energiczną i zaradną kobietą. Postanawia zabrać swoją córkę, wbrew jej woli, na przesłuchanie do zespołu wokalno-tanecznego. Niespodziewana awaria samochodu sprawia, że Krystyna zmuszona jest szukać pomocy u mężczyzny, którego nie widziała od lat. To spotkanie zmieni wiele w życiu każdego z nich.

Anna Kazejak-Dawid urodziła się w 1979 r. w Bytomiu. Od roku 2001 studentka reżyserii PWSFTviT w Łodzi. Współpracowała w charakterze II-go reżysera przy wielu etiudach filmowych, realizowanych w łódzkiej filmówce. Na planach zdjęciowych spotykała się z najbardziej znanymi reżyserami młodego pokolenia - Sławomirem Fabickim i Leszkiem Dawidem. Prowadziła także warsztaty dla grup teatralnych z Węgier, Czech i Polski.

Filmografia:

2002 Z góry (kr.m.)

2003 Puls (dok., kr.m.)

2003 Moje miejsce (dok., kr.m.)

2004 Jesteś tam (kr.m.)

2004 Jesteśmy (dok., kr.m.)

2005 Oda do radości (współreż.)

2006 Kilka prostych słów / A Few Simple Words (kr.m.)

Artykuły o filmie

Oficjalna strona