English
zaloguj / zarejestruj

Trójka do wzięcia

Bartek Konopka
Three For the Taking
Polska 2006 / 39’

Beztroskie życie 16-letniej Ingi przerywa wiadomość o śmiertelnej chorobie matki. Z dnia na dzień Inga zostaje sama z dwójką młodszego rodzeństwa. Musi uciekać przed opieką społeczną, która chce ich umieścić w pogotowiu opiekuńczym. Inga tuła się z rodzeństwem od swojego chłopaka, Konrada do ciotki. Chcąc nie chcąc, staje się dla nich matką. Za to poświęcenie dziewczynę spotyka niezwykła nagroda.

Bartosz Konopka urodził się w 1972 r. w Myślenicach. Absolwent filmoznawstwa na Uniwersytecie Jagiellońskim i dziennikarstwa na Uniwersytecie Warszawskim. W 2002 r. ukończył reżyserię na Wydziale Radia i Telewizji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach.

Wybrana filmografia:

2001 Czubek

2002 Chłopak z Sosnowca

2003 Trzy historie o miłości

2003 Popaprańcy

2004 Cisza

2004 Ballada o kozie

2006 Trójka do wzięcia / Three for the Taking

Artykuły o filmie

Oficjalna strona

Powiązany wątek na Forum NH

czytaj