English
zaloguj / zarejestruj

Mila

Piotr Ryczko
Polska 2007 / 15’

Mila ma 9 lat i powoli umiera. Akceptując to, martwi się bardziej o swoją mamę niż o siebie. Matka dziewczynki nie jest w stanie pogodzić się z tym, co może wkrótce nastąpić. Szczególnie teraz, tuż przed narodzeniem nowego dziecka, brata Mili. Jednocześnie Mila zaczyna śnić na jawie i dotykać świata, który daje jej nową nadzieję.

Piotr Ryczko urodził się w 1969 w Szczecinie, ukończył PWSFTviT w Łodzi.

Filmografia:

2003 Whenever Somebody Leaves, Whenever Somebody Comes (kr.m.)

2004 MOTH (kr.m.)

2005 Na sprzedaż / For Sale (kr.m.)

2005/2006 Poza ciszą / Below the Silence (kr.m.)

2006/2007 Sprinter (dok., kr.m.)

2007 Mila (kr.m.)

Artykuły o filmie

Oficjalna strona