English
zaloguj / zarejestruj

Tak

Dariusz Gajewski
Yes
Polska 2006 / 19’

Zapis ostatnich miesięcy życia, wybitnego poety, księdza Jana Twardowskiego, podczas których ksiądz przygotowuje się do odejścia.

Dariusz Gajewski, ur. w 1964 r. w Częstochowie. Studiował na Wydziale Prawa Uniwersytetu Jagiellońskiego. W 1993 r. ukończył Wydział Reżyserii PWSFTviT w Łodzi. Realizuje filmy dokumentalne dla Telewizji Polskiej. W 2003 roku zrealizował swój pełnometrażowy debiut - film Warszawa.

Wybrana filmografia:

1993 Cegła w sercu / A Brick in the Heart (dok.)

1994 Nie bój, nie bój / Don't Fear, Don't Fear (dok.)

1995 Bohater / A Hero (dok.)

1998 Franciszek Muzykant / Franciszek the Musician (dok.)

1998 Bibi Tereska (dok.)

1999 Konwój / The Convoy (dok.)

2001 Wszystko jest tutaj / Everything Is Here (dok.)

2003 Warszawa

2006 Tak / Yes (dok.)

Artykuły o filmie

Oficjalna strona