English
zaloguj / zarejestruj

Dom na końcu drogi

Wojciech Kasperski
Last House on the Road
Polska 2013 / 25’

W środku nocy w osamotnionym domu pod lasem zjawia się kobieta, a mieszkająca w budynku rodzina zaprasza ją do siebie bez żadnych pytań. Kobieta zauważa, że jej pojawienie się zburzyło spokój domowników. Powoli odsłania się prawda o tym, skąd wynikają zawiłe relacje rodzinne oraz jakie tajemnice skrywa ostatni dom przy wiejskiej drodze.

Wojciech Kasperski

Urodził się w 1981 roku. Reżyser, scenarzysta, producent. Absolwent Wydziału Reżyserii Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Tworzy filmy w Polsce i Rosji. Reżyser krótkometrażowych filmów, pokazywanych i nagradzanych na całym świecie. Uczestnik konferencji INPUT, festiwalu filmowego w Cannes, Tous Les Cinémas du Monde oraz Prix Europa.

Wybrana filmografia

2003 Przestrzeń (short)

2006 Miasto ucieczki / The Refuge City (short)

2006 Nasiona / The Seeds (doc., short)

2009 Otchłań / Chasm (doc., short)

2013 Dom na końcu drogi / Last House on the Road (short)

Twórcy

reżyseria Wojciech Kasperski
scenariusz Wojciech Kasperski
zdjęcia Jacek Podgórski
montaż Tymoteusz Wiskirski
muzyka Paweł Lucewicz
obsada Maja Ostaszewska, Robert Gonera, Maciej Musiał, Magdalena Karel
producent Jacek Bromski, Dariusz Gajewski, Ewa Jastrzębska, Adrian Moćko
produkcja Studio Munka – SFP, Better Film Productions, TVP, Lunapark, Dreamsound
właściciel praw Studio Munka – SFP
język polski
barwa kolor