English
zaloguj / zarejestruj

Kolorowe dni

Tomasz Jeziorski
Happy Days
Polska 2013 / 19’

Pielęgniarka Ewa po wielu latach przepracowanych w szpitalu przechodzi na emeryturę. Marzy o odpoczynku i realizacji dawnych pasji, na które nigdy nie miała czasu. Szybko jednak zostaje służącą uciekającego w świat własnych przyjemności męża i dorosłego syna, który ani myśli wyprowadzić się z domu. Jak daleko posunie się osamotniona kobieta, żeby przełamać rutynę wspólnego życia? Słodko-gorzki portret rodziny, która nie potrafi się porozumieć.

Tomasz Jeziorski

Urodził się w 1986 roku w Warszawie. Ukończył kulturoznawstwo na Uniwersytecie Warszawskim. Następnie podjął studia na Wydziale Reżyserii Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Pracuje w teatrze, przygotowując projekcje wideo do spektakli takich reżyserów jak Robert Wilson czy Laurent Chetouane.

Wybrana filmografia

2005 Bracia / Brothers (short)

2009 Asia (doc., short)

2010 Swobodny lot (doc., short)

2012 Obóz / Camp (doc., short)

2013 Kolorowe dni / Happy Days (short)

Twórcy

reżyseria Tomasz Jeziorski
scenariusz Tomasz Jeziorski
zdjęcia Kajetan Plis
montaż Paweł Kowalik
muzyka Mo Tan
obsada Maria Ciunelis, Miłogost Reczek, Bartłomiej Nowosielski, Paulina Gałązka
producent Marcin Malatyński
produkcja PWSFTViT
właściciel praw PWSFTViT
język polski
barwa kolor