English
zaloguj / zarejestruj

Odwiedziny

Matej Bobrik
A Visit
Polska 2013 / 10’

Na pograniczu polsko-białoruskim znajduje się dom opieki społecznej. W otoczeniu bajkowego lasu, z dala od cywilizacji jego mieszkańcy wiodą spokojne życie. Wydaje się, że jedyną odmianą są niedzielne wizyty. Już od samego rana mieszkańcy przygotowują się na odwiedziny, jednak z każdą godziną zmniejszają się nadzieje na przyjazd rodzin. Nie pozostaje nic innego niż uwierzyć, że najbliżsi zabłądzili w lesie i pewnie przybędą za tydzień…

Matej Bobrik

Urodził się w 1982 roku. Pochodzi ze Słowacji. Student Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi, uczestnik kursu dokumentalnego Dok Pro w Szkole Wajdy w Warszawie.

Wybrana filmografia

2007 Powiedziała, że mnie kocha (doc., short)

2008 Akwarium (short)

2009 Ewa i Marcin (short)

2010 Dom śmierci (short)

2013 Odwiedziny / A Visit (doc., short)

Twórcy

reżyseria Matej Bobrik
scenariusz Matej Bobrik
zdjęcia Artur Sienicki
montaż Grzegorz Szczepaniak
dźwięk Aleksandra K.K. Mikołajczyk
obsada residents of the Care Home in Sokole
producent Jacek Bromski, Dariusz Gajewski, Ewa Jastrzębska, Tomasz Parnowski
produkcja Studio Munka – SFP, Karolew Films
właściciel praw Studio Munka – SFP
język bez dialogów
barwa kolor