English
zaloguj / zarejestruj

Punkt wyjścia

Jagoda Szelc
Exit Point
Polska 2012 / 17’

Bohater filmu ma niecodzienną pasję, dla której jest w stanie poświęcić prawie wszystko. Niewolniczo podążając za swoją naturą, zostawia za drzwiami uporządkowaną, wręcz sterylną codzienność i jest gotów wiele zaryzykować – utarczki z policją, własne dobre imię, szczęście prywatne, a nawet swoje życie. Co trzeba zrobić i jakie podjąć decyzje, aby być naprawdę wolnym? Krótki film o uzależnieniu od adrenaliny, która ma metaliczny posmak.

nagrody

Monaco Charity FF 2012 – Notre Dame University Lebanon Award

Jagoda Szelc

Urodziła się we Wrocławiu. Absolwentka Wydziału Grafiki Akademii Sztuk Pięknych we Wrocławiu, stypendystka Aristotle University of Thessaloniki. Obecnie studiuje reżyserię w Państwowej Wyższej Szkole Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi.

Wybrana filmografia

2010 Kichot (doc., short)

2011 Aposiopesis (short)

2011 I nigdy nie wracać / With No Return (short)

2011 Krzycz, jeśli chcesz / Yell If You Want (short)

2012 Punkt wyjścia / Exit Point (doc., short)

2013 Taki pejzaż (short)

Twórcy

reżyseria Jagoda Szelc
scenariusz Jagoda Szelc
zdjęcia Zuzanna Pyda
montaż Jagoda Szelc, Bogusława Furga, Patrik Eriksson
dźwięk Wojciech Mrówczyński
obsada Aleksander Domalewski
producent Michał Kłosowicz
produkcja PWSFTViT
właściciel praw PWSFTViT
język polski
barwa kolor