English
zaloguj / zarejestruj

Pomału

Tomasz Wolski
Slowly
Polska 2010 / 30’

Jeden dzień z życia małego gospodarstwa w Beskidzie Niskim, w którym mieszkają trzy pokolenia mężczyzn. Ich codzienne, niespieszne życie stanowi ostry kontrast do ogromnego ruchu ulicznego, który każdego dnia przetacza się kilka metrów od ich gospodarstwa.

Tomasz Wolski

Reżyser filmów dokumentalnych, absolwent Mistrzowskiej Szkoły Reżyserii Filmowej Andrzeja Wajdy, dwukrotny uczestnik warsztatów Berlinale Talent Campus, stypendysta Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Stypendium Młoda Polska oraz Twórczego Stypendium Miasta Krakowa. Jego filmy – Klinika, Szczęściarze i Złota rybka – były pokazywane w poprzednich edycjach ENH.

Wybrana filmografia

2010 Pomału / Slowly (doc., short film)

2010 H2O / H2O ( doc., short)

2009 Szczęściarze / The Lucky Ones (doc., short film)

2009 Aktorzy / The Actors (doc., short film)

2008 Złota rybka / The Goldfish

2006 Klinika / Hospital (doc.)

2004 If I Were a Fish (doc.)

Artykuły o filmie

Film w internecie

Twórcy

reżyseria Tomasz Wolski
scenariusz Tomasz Wolski
zdjęcia Patryk Jordanowicz, Tomasz Wolski
producent Anna Gawlita, Tomasz Wolski
produkcja Kijora Anna Gawlita
źródło kopii Kijora Anna Gawlita
język polska
barwa kolor