English
zaloguj / zarejestruj

H2O

Tomasz Wolski
Polska 2010 / 8’

Niespieszna obserwacja małego wycinka rzeczywistości. Na rynku niewielkiego miasteczka na południu Polski, wypływają trzy źródła wody oddalone od siebie o kilka metrów. Kamera przygląda się przechodniom, którzy pochylają się nad nimi, a każdy zachowuje się zupełnie inaczej.

Tomasz Wolski

Reżyser filmów dokumentalnych, absolwent Mistrzowskiej Szkoły Reżyserii Filmowej Andrzeja Wajdy, dwukrotny uczestnik warsztatów Berlinale Talent Campus, stypendysta Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Stypendium Młoda Polska oraz Twórczego Stypendium Miasta Krakowa. Jego filmy – Klinika, Szczęściarze i Złota rybka – były pokazywane w poprzednich edycjach ENH.

Filmografia

2010 Pomału / Slowly (doc., short film)

2010 H2O / H2O (doc., short)

2009 Szczęściarze / The Lucky Ones (doc., short film )

2009 Aktorzy / The Actors (doc., short flim )

2008 Złota rybka / The Goldfish

2006 Klinika / Hospital (doc.)

2004 If I Were a Fish (doc.)

Twórcy

reżyseria Tomasz Wolski
scenariusz Tomasz Wolski, Bartosz Mleczko
zdjęcia Patryk Jordanowicz, Tomasz Wolski
producent Anna Gawlita, Tomasz Wolski
produkcja Kijora Anna Gawlita
źródło kopii Kijora Anna Gawlita
język polska
barwa cz.-b.